Egemen İsminin Anlamı

Egemen İsmi

Egemen İsminin Anlamı Birine isim vermek onun bu hayatta alacağı ilk armağanıdır. En doğrusunu seçmek karmakarışık bir hal alabileceği gibi çok bilinen ve duyulan Egemen gibi bir sıfat ile isim oluşturulabilir. Egemen isminin anlamı nedir? Sorusa cevap vermek gerekirse herkesin günlük dilde kullandığı, çok sık karşılaştığı bir kelimedir. Anlamının değeri oldukça büyüktür.

Egemen isminin birkaç anlamı vardır. Açıkgöz, tecrübeli, zeki, bilgili, görgülü gibi bir insanda olması gereken tüm özellikleri ifade eder. Bir gruba bir topluluğa hükmeden, yönetimi kimseye bağlı olmadan sürdürendir.

Kökeni Türkçe ve erkek bebekler için kullanılan Egemen ismi oldukça iddialıdır. Hayatlarında güç, üstünlük ve bağımsızlık isteyenler bu ismi bebekleri için düşünebilir. Öncesinde Egemen Kur’an da geçiyor mu diye sorulacak olursa bu isim Kur’an’da geçmeyen isimlerden biridir.

Bir aile hayatlarında kaç kere bir bebeğe isim vermekle sorumlu olabilir ki? Elbette onlarca kez değil. Belki bir veya birkaç defa. Bu yüzden elbette en güzeli ismi bulmak isterler. Değişen zamanla birlikte insanların isimlere bakış açısı da değişmiştir. Anlamları ile birlikte analistlerin yaptığı analizlere de önem verir olmuşlardır. Egemen isminin analizi şu şekildedir. Duygusal karakterleri olmaları ile birlikte çevrelerine karşı ince ve naziktirler. Sıcakkanlı ve sosyal olmalarının yanında oldukça çok arkadaşları vardır.

Olumlu yönleri sessiz ve sakin yapılarıyla kendi hayatlarını yaşarlar. Başkaları işlerine karışmaz kimsenin huzurunu bozmazlar. Üretken ve yaratıcıdırlar. Duygusal bir ruhları vardır ve merhametlidirler.

Olumsuz yönleri ani ve düşünmeden karar alabilirler. Sabit düşünceleri ilerlemeleri önünde engel oluşturabilir.

Fiziksel özellikleri vücutları iri yapılı ve kilolu olabilirler. Geniş omuzları, kısa boyunları vardır. İnce ve uzun yüz şekilleri, saçları dalgalı ve kalın tellidir. Gözleri koyu renk ciltleri parlaktır. Kalın ve kısık bir ses tonu ile konuşurlar.

Bebek için seçilecek olan ismin ülkemizde kaç kişide bulunduğu bu ismi kaç kişinin seçtiği birçok ebeveyn için ismi tercih etme nedenleri arasında yer alır. Eğer çok fazla kimse de bu isim varsa başka isim bulmak isteyebilirler. Egemen isminin ülkemizdeki tüm isimler arasında bulunma sıralaması 621.’dir. Erkek isimleri arasındaki sıralaması ise 285.’tir. Son bir yılda bu ismi 1.338 kişi almıştır.

Bir ismi taşıyan kişinin karakterini, hayatını, insanlara karşı tutumunu yani tüm yaşam şeklini etkilediğini düşünen görüşler vardır. Bu görüşlere göre aynı ismi alan insanların yaşamlarında benzerlik vardır. Ebeveynler bu sebeple bebekleri için düşündükleri ismin kişilik analizini merak ederler. Egemen isminin kişilik analizi sonuçlarında şu şekildedir. Maneviyatları ve iç huzurları somut değerlerden çok daha önemlidir. Çok dürüst olduklarından yaptıklarının eleştirilmesinden hoşlanmazlar.

Bebeğiniz için seçmeyi düşündüğünüz isimlerden biri Egemen olabilir. Söylenişi ve yazılışı çok kolay değildir. Sevdiğiniz bir isim olduğundan buna benzer daha hafif söylenişte isimler arıyor olabilirsiniz. Egemen ismine benzer isimler arasında olan erkek isimleri sıralanacak olursa Ege, Edip, Seymen, Beymen, Gökmen, Seymen, Kalben, Egecan, kız isimleri ise Elif, Yasemen, Çimen, Senem, Sanem, Egenur, Egenaz.

İsim seçiminde bulunurken ailelerin önem verdiği konulardan biri de seçilen ismin caiz olup olmadığıdır. Egemen ismi caiz mi sorusuna yanıt verilecek olursa caiz olmayan isimler arasında olmadığı görülmüştür. İstenirse erkek bebekler için rahatlıkla verilebilir.

Egemen ismi çok bulunan isimlerden biridir. Egemen ismini taşıyan ünlüler var mı sorusu yanıtlanacak olursa spor alanında bu isimde birçok ünlü bulunmaktadır. Egemen Korkmaz, Egemen Pehlivan ve Egemen Güven bu sporculara örnektir.

egemen-isminin-anlami-16503
Egemen İsminin Anlamı

Egemen isminin Anlamı Nedir, Ne demek, 6 farklı şekilde tanımlanmıştır.

  • 1 – Açıkgöz Kimse, Zeki Kimse, Bilgili, Görgülü, Deneyli Kimse, Eke
  • 2 – Güç Sal, Güç Gönder
  • 3 – Buyruk ve hüküm sahibi, buyruğunu yürüten, bağımlı olmayan, hükümran, hâkim.
  • 4 – Yönetimini hiçbir kısıtlama veya denetime bağlı olmaksızın sürdüren.
  • 5 – Sözünü geçiren, üstünlük kazanan.
  • 6 – Hakim, hüküm süren karşılığı olarak kullanılan bu kelime, hem kök, hem de ek olarak yanlıştır. Türkçe’de ne “eğe” kökü, ne de “man-men” şeklinde isim yapım eki vardır

Cinsiyeti: Erkek
Kökeni: Türkçe
Kuran ‘da geçmiyor.

Egemen ne demek? Sözlük anlamı ne?

Türkiye’de Egemen ismini kullanan 24.672 kişi bulunmaktadır.
İstanbul’da Egemen ismini kullanan 4.565 kişi bulunmaktadır.
Ankara’da Egemen ismini kullanan 1.561 kişi bulunmaktadır.
İzmir’de Egemen ismini kullanan 2.382 kişi bulunmaktadır.

Egemen isminin Türkiye sıralaması

Egemen en çok kullanılan 621. isimdir.

Erkek isimleri arasında, en çok kullanılan 285. isimdir.

Egemen ismini kullananların sayısı, son bir yılda 1.338 kişi artmıştır.

Aşağıdaki grafik, Egemen isminin en son hangi yıllar popular olduğunu, o yıl doğan bebeklere verilen erkek isimleri arasında kaçıncı sırada olduğunu göstermektedir.

Egemen isminin Harf Analizi

Kişiye Egemen ismiyle hitap ettiğimiz zaman harflerin titreşimleri hem toplumda hem de hitap ettiğimiz kişide kişiliğine ait anlamalar yüklemektedir.

E : Sıkıntılardan kurtulmak için mücadele etmeyi çağrıştır,soyadınız da dahil bir tane e harfi olabilir.

G : İnatçı kişilik, gerginlik çağrıştırır, g harfinin olması iyidir.

E : Sıkıntılardan kurtulmak için mücadele etmeyi çağrıştır,soyadınız da dahil bir tane e harfi olabilir.

M : Ticarete yatkın biri fikrini uyandırır, m harfinin sağında ve solunda muhakkak a harfi barındırmalıdır.

E : Sıkıntılardan kurtulmak için mücadele etmeyi çağrıştır,soyadınız da dahil bir tane e harfi olabilir.

N : Sağduyulu bir özelliğe sahip olduğunu çağrıştırır, n harfi fena değildir.

Egemen İsmi Caiz mi Konulabilir mi ?

✔ Egemen ismi caiz olmayan, sakıncalı isimler listesinde geçmemektedir. Yinede isim koyarken Egemen isminin anlamını gözden geçirin!

Egemen İsminin Numerolojisi

Egemen isminde bulunan harflerin ,alfabede karşılık gelen sıra numaralarının toplamı, isminizin numeroloji sayısını vermektedir.

E: altı
G: sekiz
E: altı
M: on altı
E: altı
N: on yedi
TOPLAM: 59

“Egemen” ismiyle bilinen bazı ünlü kişilere örnekler şunlardır:

  1. Egemen Bağış: Türk siyasetçi ve eski bakan. AK Parti’de görev yapmış ve Avrupa Birliği Bakanlığı yapmıştır.
  2. Egemen Korkmaz: Türk futbolcu. Galatasaray ve Türkiye millî futbol takımında oynamıştır.
  3. Egemen Bezci: Türk güreşçi. Grekoromen stilinde mücadele etmiştir ve başarılı sonuçlar elde etmiştir.
  4. Egemen Güven: Türk dizi ve sinema oyuncusu. “Muhteşem Yüzyıl” dizisindeki “Bayezid” karakteriyle tanınmıştır.
  5. Egemen Zengin: Türk basketbolcu. Türkiye millî basketbol takımında forma giymiş ve uluslararası müsabakalarda oynamıştır.

Bu, “Egemen” adıyla bilinen bazı ünlülerin sadece birkaç örneğidir.

58415