TikTok'ta Yüzlere Göre Video Arama Özelliği Açıldı

TikTok'un ürpertici yeni özelliği, insanların yüzlerine dayalı videolar aramanıza olanak sağlar

Yakında bir TikTok klibindeki yüzlere bakabileceksiniz. ByteDance’ın sahip olduğu kısa formlu video uygulaması, Çin’de yeni bir ters görüntü arama aracını test ediyor. Giysi gibi öğelere ek olarak, özellik bir yüz seçmenize ve ait olduğu kişinin bulunduğu diğer videolara göz atmanıza olanak tanır.

İçeriğimizde ve TikTok Video Arama Özelliği Yüzlere Göre Arama TikTok Yüz Tanıma Yüz Arama Özelliği Tik hakkında bilgi bulabilirsiniz.

Aslen WeChat analisti Matthew Brennan tarafından tespit edilen araç, öncelikle bir gelir kaynağı olarak tasarlandı. Bir parça giysi veya başka bir ürün seçildiğinde, TikTok’un görsel araması bir maç için e-ticaret platformlarını araştıracak ve eğer bulursa ilgili bağlantıları gösterecektir. İnşa edilme şekli, Google gibi ABD merkezli şirketlerin sunduğuna benzer.

Ancak, kapsamı basit nesnelerle sınırlı değildir. Bu özellik, içindeki yüzlere göre TikTok’ta video aramak için kullanılabilir. Bu özellik aynı zamanda TikTok’un tanımlanabilir veriler için içeriğini harcadığını gösteriyor.

Yine de, bu işlevselliğin herkes için geçerli olup olmadığı açık değildir. Brennan, bir ünlünün hesabına seçeneği bıraktı. Bunun da ötesinde, TikTok’un hem özel hem de genel videoları tarıyor olup olmadığını bilmiyoruz. Şu an itibariyle, uygulamanın Çince versiyonu ile sınırlı, ancak yakında dünyanın geri kalanına yayılması bekleniyor.

TikTok, yüz tanıma teknolojisini algoritmalarına yerleştiren ilk sosyal ağ değil. Örneğin, Facebook, yüklenen bir resimdeki otomatik etiket önerileri için bir araya getirir. Varsayılan olarak etkin olmasına rağmen, Facebook gizlilik olayını takiben işlevi isteğe bağlı hale getirmiştir.

Son birkaç ay boyunca, TikTok giderek artan popülaritesinden yararlanmaya başlamıştır. Birkaç hafta önce, şirket , işletmelere bir reklam veri hazinesine erişim sağlayan yerel bir izleyici ağı yayınladı . Bu hamle, reklamverenlerin esas olarak TikTok’ta izlediklerine göre kullanıcıları hedeflemesine olanak sağlayacak.

Çin kökenleriyle Batı’daki kullanıcıların ve milletvekillerinin TikTok’un yeni görsel arama aracına nasıl cevap vereceği görülüyor. Sosyal medya platformu şu anda, moderatörlerinin Çin ve hükümetine karşı çıkan videoları aktif olarak sansürlediğini ortaya koyan bir Guardian raporundan çekiniyor.

96078