Çaydanlık Nasıl Parlatılır

Hepimizin evinde bulunan ve ev hayatımızın içeresinde hemen, hemen her gün kullandığımız çaydanlıkların parlatılması ve çay içerken pırıl, pırıl karşımızda dur..

Hepimizin evinde bulunan ve ev hayatımızın içeresinde hemen, hemen her gün kullandığımız çaydanlıkların parlatılması ve çay içerken pırıl, pırıl karşımızda durması her ev hanımının isteğidir.

İçeriğimizde ve Çaydanlık Parlatma Çaydanlık parlatma yöntemleri Doğal çaydanlık parlatma Çaydanlık temizleme hakkında bilgi bulabilirsiniz.

Günlük yaşamımızın içeresinde en çok kirlenen ve parıltısını kaybeden çaydanlıkları parlatmanın en kolay yolundan bazıları ise şunlardır. İçerisi kireçlenmiş ve dış görüntünde parlaklığını kaybetmiş çaydanlıklar için yapılması gereken kireçlenme yapmış bölümüne yarım çay bardağı sirke dökerek üç dakika ocakta kaynatmanızdır.

Sonrasından kireçlerin tamamı çaydanlık tabanından çıkmış olacak ve içerisi parlayacaktır. Dış yüzey için ise bir miktar karbonat ve bir miktar limon suyunu bir sünger yarımı ile çaydanlığınızın üzerini sürün ve beş dakika bu karışımı çaydanlığın üzerinde bekletin sonrasında ise aynı sünger ile dış yüzeyini hafifçe ovalayın.

Parlaklığı sönmüş çaydanlıklar için bir başka yöntem ise elma sirkesi ile tuzdur yarım su bardağı elma sirkesiyle tuzu karıştırın sonrasında bu karışımı candanlığınızın.

Üzerine dökün ve bir süre bekletin ardından çaydanlığı musluğun altında tutarak bu karışımdan arındırın sonrasında çaydanlığınızın üzerine bir miktar limon suyu dökün ve ince yüzeyli bir sünger yardımı ile çaydanlığınızı hafif hareketlerle ovun sonrasında çaydanlığınızın parıl, parıl parladığını göreceksiniz.

Çaydanlık nasıl parlatılır sorusunun bir diğer cevabı ise bildiğimiz Türk kahvesi ile karbonat karışımıdır.

Yarım yemek kaşığı karbonatı ve yarım çay kaşığı kahveyi karıştırın çaydanlığınızı musluğun altında tutarak ıslanmasını sağlayın sonrasında karbonat ve kahve karışımını bir sünger yardımı ile çaydanlığınızı hafif hareketlerle ovun. Ovma işlemini ne kadar uzun süre tutarsanız çaydanlıklarınız o kadar parlayacaktır.


Bu işlemi bitirdikten sonra çaydanlığınızı durulayan ve kuru bir bez yardımı ile üzerindeki ıslaklığı kurutun kuruyan çaydanlığı üzerine bir pamuk yardımı ile süt ve limon suyu karışımını sürün bu işlem parlamış çaydanlığınızı süt ve limon suyu sayesinde çok daha uzun parlak kalmasını sağlayacaktır.

Böylelikle ayda bir parlatma gereği duyduğunuz çaydanlığınızı bir buçuk iyi ay daha uzun süre parlaklığını muhafaza ederek kullanmış olur ve zamanı uzatarak daha uzun süre işlem gerektirmeden çaydanlıklarınızı parlak ve temiz kullanmış olursunuz.

20745