Kek Nasıl Dilimlenir?

Pasta kek kurabiye gibi hazır yiyeceklerin pişirme bilmesi oldukça zor ve yoğun Emek gerektiren işlerdir. Yemeği yapmakla beraber sunumu da oldukça büyük önem ..

Pasta kek kurabiye gibi hazır yiyeceklerin pişirme bilmesi oldukça zor ve yoğun Emek gerektiren işlerdir. Yemeği yapmakla beraber sunumu da oldukça büyük önem teşkil etmektedir. Güzel bir kek yaptığınız zaman sunumunu doğru bir şekilde gerçekleştirmediğiniz taktirde o kadar da etkileyici bir sonuç ortaya çıkmaz. Keki dağıtmadan nasıl güzel bir şekilde sunabilirsiniz şimdi ona bakalım.

Bu yazıda ve Kek Dilimleme Kek Nasıl Kesilir Kek Dilimleme Teknikleri Kek Kesme Yöntemleri Kek Dilimle detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

Yuvarlak bir kekten söz ediyorsak Eğer Öncelikle düzgün ve son derece yeterli büyüklüğe sahip Keskin bir buçuğa elinize almanız gerekiyor. Rahatça kesebilmek için uçağın orta boyda olması son derece büyük önem teşkil etmektedir.

Eğer ufak olursa parçalanabilir çok büyük olduğu takdirde de bıçağı kontrol etmekte zorlanabilir ve keke zarar verebilirsiniz. Daha sonra kekin düzgün ve eşit bir şekilde bölünebilmesi için öncelikle ortadan ikiye ayırma işlemi yapmanız oldukça büyük önem taşır.

Kekiniz artık iki parça haline gelince Daha sonrasında bunu dört Daha sonrasında da sekiz şeklinde katlayarak kesme işlemine geçeceksiniz. Parçaları simetrik bir şekilde kestikten sonra misafirlerinize sunarken bu simetrik görüntüden dolayı çok daha göze hoş gelen bir sunum ortaya çıkacaktır.

Eğer tek buton biçiminde bulunuyor Yani uzunlamasına bulunuyorsa ayar Bu sefer daha kolay bir kesim işlemi geçirebilirsiniz. Göz Karaali ile yine aynı biçimde kek ortadan ikiye bölündükten sonra ayırmış olduğunuz iki parçadan kendi içerisinde iki parça yaptığı ortaya çıkan diğer parçalardan yine aynı şekilde iki parçaya bölünür.

Sunum yapacağı nasıl Kişi sayısına göre ne kadar dilim yapmak istiyorsanız o şekilde bir çalışma uygulamamızda büyük bir fayda göreceksiniz. Sürekli olarak ikiye bölme daha hoş bir şekilde kesim işleminin tamamlanabilmesi için oldukça büyük önem taşımaktadır.

Dilimleme işlemini bitirdikten sonra ardından kek içerisinde kullanmış olduğunuz malzemeye göre etrafına çikolata sosu ya da meyvelerden oluşan marmelatlar dan serperek daha hoş bir şekilde sunum işlemini tamamlayabilirsiniz. Çikolata sosunu tabağın üzerine gezdirebilecek Siz gibi kek üzerinde hafif çizgiler yaratarak hem sunumu hem de lezzeti daha da arttırma imkanınız bulunuyor.

30268