Parfüm Lekesi Nasıl Çıkar?

  Bir davete giderken ya da özel bir gün için şık giyindiğinizde başınıza gelebilecek ender kazalardan birisi parfüm lekesidir. Parfümler leke bırakmayaca..

Bir davete giderken ya da özel bir gün için şık giyindiğinizde başınıza gelebilecek ender kazalardan birisi parfüm lekesidir. Parfümler leke bırakmayacak formüllerle üretilmeye çalışıyorlar.

İçeriğimizde ve Parfüm Lekesi Lekesi Nasıl Çıkarılır Parfüm Lekesi Çıkarma Lekeleri Temizleme Parfüm hakkında bilgi bulabilirsiniz.

Ancak bunu her kumaş türü için başarabilmeleri neredeyse imkânsız. Bu sebeple deri ceketlerde, takım elbiselerde, gece kıyafetleri ve abiyerlerde sıkça rastlanan durumların başında parfüm lekesi gelmektedir. Harika bir görsele sahip olan elbisenizin hiç olmayacak bir noktasında tüm dikkati üzerine çeken bir parfüm kalıntısı sizi de rahatsız edecektir.

Neyse ki çok fazla yaşanan bir sorun değildir. Buna rağmen yaşamayacağınız anlamına gelmiyor. Bir anlık dalgınlık ya da yaptığınız yanlış bir uygulama sizin için parfümün bırakacağı izle tanışmanızı sağlayabilir. Genelde bu tip lekelerden sonra bu eşyalar kaldırılır ve bir daha giyilemeyeceği düşünülür. Oysa parfüm lekesi nasıl çıkar sorusunun cevabı bilenler için son derece basittir.

Parfüm Lekesini Çıkarma Yöntemleri


Parfüm lekesi çıkarmanın yolları arasında fark ettikten hemen sonra uygulayacağınız yöntemler yatar. Eğer kalıcı olan ve uzun süre fark etmediğiniz bir parfüm lekesinden bahsediyorsak bu durum sizin için daha da zorlayıcı olacaktır. Kıyafetten parfüm lekesi nasıl çıkar diye merak ediyorsanız ilk olarak yapmanız gereken şey doğru uygulamayı seçmektir. Genellikle bunun için kıyafetlerin yıkanabilir olup olmadığını kontrol ederek başlamanız önerilir.

Makinede Yıkanan Çamaşırlarda Parfüm Lekesi Nasıl Çıkar?


İlk olarak gördüğünüzde henüz tam manasıyla leke derine işlemeden parfüm izinin bulunduğu bölgeyi ıslatmanız gerekiyor. Islatırken bir miktar deterjanla yumuşatarak ön yıkama yapmanız öneriler arasında yer alır. Fakat bunu uygulamak tercine bağlıdır. Makinede yıkanan kıyafetlerinizde parfüm lekesi bu ön yıkama işleminden sonra makinede devam edecektir.

Kıyafetin cinsine ve türüne bağlı olarak uygun olan programda çamaşır makinesine atılması sizin için oldukça etkili bir sonuç doğuracaktır. Böylelikle uygun programda yıkanan elbise çıktığında parfüm lekesi ön yıkamanın etkisiyle pırıl pırıl olarak gardırobunuza geri dönecektir.

Makinede Yıkanamayan Çamaşırlardan Parfüm Lekesi Nasıl Çıkar?


Eğer takım elbise ya da kumaşından kaynaklı olarak makineye atamadığınız bir elbise parfüm lekesiyle karşı karşıyaysa buna uygun bir çözüm üretmek durumundasınız. Elde yıkama işlemini uygulayabilir ya da uygulamadan evvel bir yumuşatma işlemiyle lekenin çıkıp çıkmadığını kontrol edebilirsiniz.

Öncelikli olarak amonyak kullanarak lekenin bulunduğu noktadan parfüm izini sökmeyi deneyin. Böylelikle amonyağın lekeyi atıp atmayacağını görme şansı yakalarsınız. Kıyafetinizde ve elbisenizde yapacağınız temizlik işlemini ise sıvı çamaşır deterjanıyla uygulamanız gerekmektedir. Bu sıvı çamaşır deterjanıyla elde yıkayıp izin daha da derinlemesine temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

Deri Ceketten Parfüm İzi Nasıl Çıkar?


Deri ceketten parfüm izi çıkar mı sorusu herhalde diğer tüm giyim eşyalarını geride bırakabilecek bir sorudur. Keza deri ceketler hassas yapılarıyla ve iz tutan dokularıyla bilinirler. Eğer ceketinizin üzerine parfüm sıktıysanız hemen fark etmeseniz bile mutlaka leke gözünüze çarpacaktır. Peki ya deri cekette parfüm lekesi olduğunda ne yapmalıyız?

Bu işlem diğerlerinden farklı olarak belirli bir sıraya göre yapılmalıdır.

Öncelikli olarak malzemeleri karıştırarak başlamalıyız. Bir kabın içerisine suyu doldurduktan sonra içerisine az miktarda sıvı sabun ekleyin.
Karıştırdıkça köpürecek olan sıvı sabun size temizlik için gereken kozu sağlayacaktır.
Köpükleri kabın üzerinden bir kaşık ya da sünger yardımıyla alarak deri ceketin üzerine koyun.
Tabi bu köpükleri uygulayacağınız nokta ceketin tamamından ziyade lekeli olan kısımlarıdır.
Lekeli olan kısmı ovalayarak lekenin arınmasını kolaylaştırın ve bu işlemi devam ettirin.
Hem köpüğün arındırılması hem de lekenin üzerinin kuru kalması için bir havlu ya da emiş gücü yüksek olan kağıt havlu kullanabilirsiniz.
Sonrasında mısır unu alarak bu lekenin üst kısmına dökün. Serperek az miktarda dökmeniz dahi yeterli olacaktır.
Mısır unu hem parfümün içerisindeki yağı hem de kimyasalların sağladığı etkileri ortadan kaldıracaktır.
Kokunun arınmasını kolaylaştırdığı gibi süngerle silinerek temizlendikten sonra lekenin tamamen çıkmış olmasını sağlayacaktır.
Tüm işlemlerin ardından parlayan deri ceketinizin temizlediğiniz bölümünün eski haline kavuşması için sabun kullanabilirsiniz.


Parfüm Kokusu Nasıl Çıkar?


Bir parfüm kullanıyorken yeni bir kokuya geçtiğinizde yaşadığınız geçiş dönemi son derece önemlidir. Örneğin eski parfümün kıyafetlerinizde yer etmiş bir koku olduğunu hissedebilirsiniz. Haliyle parfüm kokusunun nasıl çıkacağına ilişkin soru işaretleri herkesin ilgisini çekebilmektedir.

Bunu başarabilmenin birkaç altın kuralı var. Örneğin parfüm kokusunu kıyafetten çıkartmak mümkün olmasına rağmen birçok kişi bunu başaramadığını söylüyor. Çünkü uygulamaları sırasıyla yapmadığımız takdirde parfüm esansı kumaştan arınmıyor.

Yeni Parfüm ile Eski Parfümün Karışması


Eğer yeni bir parfüm aldıysanız ve bunu eski parfümünüzün üzerinde olduğu bir kıyafete sıktıysanız kokuların karışması gayet olasıdır. Hatta eski parfümünüzü arındırmanız neredeyse mümkün değil gibi görünebilir. Haliyle yeni parfümü tamamıyla arındırdığınız eşyalarınızda kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Yeni Parfümü Kullanmadan Önce Eşyaları Yıkamak


Eğer eski parfümün üzerine eşyaları yıkayıp temizlemeden yeni parfümü kullanmaya başlarsanız daha da içinden çıkılmayan bir esans karışımına sahip olabilirsiniz. Eğer makinede yıkamaya uygunsa makinede, değilse elde yıkanarak kurutulan çamaşırlar sonrasında birde sirkeye basılmalıdır.

Su ve Sirke Uygulamak


Su ve sirkeyi aynı oranlarda birleştirdiğimizde koku konusunda ciddi bir kesici, temizlik konusunda ise gerçek bir leke sökücü olmaktadır. Önce sirke ve suyun bulunduğu kaba eşyaları basıp sonrasında durulamamız gerekiyor. Ardından kuruma işleminin yanı sıra havalanması ve tüm esansı dışarı atabilmesi için asmanız öneriliyor.

Bu işlemlerin sırasını doğru şekilde yaptıktan sonra her kıyafetiniz nötr kokusuyla karşınıza çıkmaya başlayacak. Böylece yeni parfümünüz ya da yeni esanslar için çok daha iyi bir zemin hazırlanmış olacak.

8199