Samanyolu Müzik ve Melodika Notaları 

Samanyolu Müzik ve Melodika Notaları 

Melodika Üflemeli çalgılar grubunda yer alan flüt ve melodika da çalınabilecek şarkılar merak edilen bir konudur. Flüt, uçtan üflemeli ve kanallı bir sistemi olan müzik aletidir. Genellikle ilköğrenimimiz sırasında derslerimizde deneyimlediğimiz, ulaşımı diğer aletlere göre daha kolay ve ekonomik olan üflemeli bir çalgıdır. 

İçeriğimizde ve Samanyolu Müzik Melodika Notalar Melodika Notaları Samanyolu Notaları Müzik Notları konusunda detaylar bulabilirsiniz.

Melodika ise ona benzer şekilde üflemeli bir çalgı olmasının yanı sıra tuşlu bir müzik aletidir. Flüte benzer fakat basılan tuşta tek bir nota bulunur, başlangıç notası fa bitiş notası ise do notasıdır. Nota dizilimi sol taraftan başlanarak okunur ve döngü halinde tekrar başa döner. Melodika modelleri içinde fazlaca model bulmak mümkündür, böyle olmasının sebebi ise; karmaşık şarkı ve notalar için fazla sayıda tuşa sahip olan modeller kullanılabilir. 

Samanyolu
Samanyolu Müzik ve Melodika Notaları 

Flüte göre öğrenme anlamında daha basit olduğu yaygın olarak söylenir fakat bu genel geçer bir görüştür, kişilerin yeteneği, becerileri, hazır bulunuşlukları, daha önce bir müzik aleti kullanıp kullanmama durumları ve çalmayı seçtikleri esere göre değişkenlik gösterir. Yine de her iki çalgı aletinde de önemli olan noktalardan biri el ve nefes kontrolü sağlamaktır.

1960’lı yıllarda Samanyolu filmi ile büyük bir sükse yapan Samanyolu şarkısı, günümüzde de halen okullarda ilk öğretilen şarkılardan biridir. Şarkının bu kadar etkili olması ve günümüzde okullarda bile öğretilmesinin ana sebebi hafif müzik kategorisinde yer alması ve her enstrümana uygun notalara sahip olmasından kaynaklanır. Samanyolu şarkısı, flüt ve melodika için uyumlu şarkılardan biridir. 


Samanyolu Şarkısı Sözleri

Sen kalbimin mehtabısın güneşisin
Sen ruhumun vazgeçilmez bir eşisin
Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek
Dudaklarımdan yıllarca düşmeyecek

Ruhum senin kalbim senin ömrüm senin
Yıllar geçse ölmeyecek bende sevgin
Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek
Dudaklarımdan yıllarca düşmeyecek

Uzaklara kaçıversek seninle biz
Bir gün elbet göze gelir bu sevgimiz
Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek
Dudaklarımdan yıllarca düşmeyecek


Samanyolu Şarkısı Flut ve Melodika Nota Dizimi

do-re-do-si-do-si-do-la-si-la-si-sol
(sol-la-si) (sol-fa-mi)
sol la sol fa mi do re do si sol la si la si sol fa mi do re do si la sol fa mi do re do si sol la si lan si sol fa si do la sol fa sol mi notalarından oluşmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir